ANNONS

Vandal krossade bilrutor i villastan

När Lena Davidsson gick ut på morgonen förra lördagen såg bilen ut så här.
När Lena Davidsson gick ut på morgonen förra lördagen såg bilen ut så här.
Förra helgen var det någon eller några som vandaliserade bilar i Hässelby villastad. Lena Davidsson var en av de vars vindruta blev krossad på Vidholmsnackarna.

– Det här känns ju bara helt onödigt, säger hon.
ANNONS

Det var under natten till förra lördagen som någon eller några vandaliserade i Hässelby villastad. Flera bilar fick sina framrutor krossade, bland annat på Snårvindevägen, Knäckepilsgrändm, Snödroppsgränd och Vidholmsbackarna. I trakten hittades också krossade blomkrukor och nedsparkade brevlådor. Förra veckan hade någon också slagit sönder urnor utanför Riddersviks gård.

En av dem som drabbades var Lena Davidsson, som hade ställt bilen på Vidholmsbackarna.

– Jag såg det på morgonen när jag var ute med hunden. Jag brukar alltid höra om det händer något på gatan på natten, men den här gången hörde jag absolut ingenting.

– Jag tänkte, vad är det som får någon att hoppa på bilar och krossa fönster, det är den sorgesamma frågan, vad utlöser det? Vad har de för syfte. Om någon stjäl en bil så finns det ett syfte, att man vill ha bilen av någon anledning. Men det här känns ju bara helt onödigt, säger Lena Davidsson.

Hon fick efteråt kontakt med några grannar som berättade att de sett några unga personer som vandaliserade i området. De hade följt efter för att försöka stoppa dem.

– Det känns lite trösterikt att någon gjorde något när man själv låg och sov, säger Lena Davidsson.

Enligt siffror från Brottsförebyggande rådet har polisanmälningar av skadegörelse ökar de senaste åren i Hässelby-Vällingby. Det är klottret som står för den största ökningen, men även skadegörelse på bilar har ökat.