ANNONS

Vandaler slog sönder nästan hundra rutor

ANNONS

För två veckor sedan fick 22 bilägare åka till glasmästaren efter att de fått inbrott och krossade rutor på sina bilar. Nu blir det än mer jobb för glasmästarna.

Vid fyratiden förra söndagsmorgonen kallades polis till Bro centrum, då två privatpersoner upprepade gånger hört oljud från Bro centrum. När polisen kom fann de bortåt hundra krossade fönsterrutor på en butik, en restaurang, biblioteket, dagcentralen och förskolan Norrgrinden. Dessutom blev en busskur längst med Enköpingsvägen krossad.

Dagcentralen på Blomstervägen, som även PRO och Cafe 7:an använder sig av, blev värst drabbad. På deras fasad krossades ett 60-tal rutor.

– Man har gått och kackat sönder rutorna runt hela byggnaden. Det är bara ytterglaset som har gått sönder, men det blir ändå en extrem kostnad för oss. Dessutom känner sig nattpersonalen som kommer hit och hämtar nycklar otrygga, säger Kjerstin Sätterström, samordnande på hemtjänsten.

Ingen gärningsman kunde gripas på plats, men enligt polisassistent Tobias Becker har polisen stora förhoppningar om att hitta dem.

– Generellt sett har skadegörelsebrott låg uppklarningsprocent. Det är ett ögonblicksverk och det är sällan det finns några vittnen. Men i detta fall ser utredningsläget bra ut. Vi tar prover på glasrutorna och tror att vi kommer att kunna lösa detta.

– Om det är någon som har sett eller hört något får de gärna tipsa oss, säger Tobias Becker.

Man har gått och knackat sönder rutorna runt hela byggnaden.

ANNONS