Vandaliserade Nytorpsbadet kan öppna 3 juli

Haninge kommun satsar nu på att öka simkunnigheten bland barnen.
Badpremiären vid Nytorpsbadet har skjutits upp rejält.
Lagom till badpremiären vandaliserades Nytorpsbadet i Kärrtorp svårt, med både kemikalier och klotter. Öppningen av badet har därför försenats rejält.
Prognosen är att man kan öppna på måndag.

Vandaliseringen började redan i början av veckan före midsommar. Då slängde okända förövare ner någon typ av kemisk vätska i vattnet.

– Den gjorde att en brun sörja lade sig på botten av bassängen. Vi var tvungna att tömma bassängen och sanera den med högtryckstvätt, berättar Robert Sköld, avdelningschef på idrottsförvaltningen.

När saneringen var klar gjorde man den sedan länge planerade renoveringen: Man målade både bassängens botten och väggar samt slipade cementområdet runt bassängen. Tanken var sedan att öppna måndagen den 26 juni.

– Men på morgonen upptäcktes att någon klottrat ner den nymålade bassängen. Det är jättetråkigt, säger Robert Sköld.

Fastighetskontoret skickade dit klottersanerare som arbetade för fullt under hela denna vecka. Då insåg man också att den kemiska vätskan gjort ännu större skada än man först upptäckt. Den hade trängt in i reningsverket, och påverkat framför allt sandfiltren som måste saneras.

– Det är enormt tråkigt för alla som längtar efter att bada. Vi håller öppet en vecka längre än planerat, ända till den 27 augusti, för att kompensera, säger Robert Sköld.