Fotbollssäsongen har inte varit lätt för Täby FK:s herrar i Ettan.

Måndagskvällens match kanske var vändningen för att hålla sig kvar i serien. Under hela matchen gjordes mål efter mål, av både hemmalaget och IFK Stocksund på Tibblevallen, som slutade med en vinst 4 - 3 till Täby FK.

Den första på nio matcher.

– Jag gläds med killarna, de har slitit så hårt med varje träningspass som nu ger resultat, säger nya huvudtränaren Dalibor "Dali" Savic.

Han kom in efter sommaren för att rädda kvar Täby i Ettan, som Mitt i rapporterat om tidigare.

– Det jag såg var att spelarna hade ett stukat självförtroende men jag har hela tiden sett att det har funnits kvalliter i spelartruppen, säger han.

En målfest

I 19:e minuten, efter ett gult kort till John Lundström för IFK Stocksund, gjordes det första målet av nummer 14 i Täby FK, Hugo Jesslén. Noel Wågberg kvitterade innan Lukas Sunesson avslutade första halvlek till fördel för Täby.

I andra halvlek fortsatte målfesten. Täbys Abbe Kamnelius gjorde 3-1. Några minuter senare gjorde IFK Stocksund två mål på två minuter, av Noel Wågberg och Jonathan Flensborg. Resultatet då, 3-3.

– Det var en svängig tillställning men vi tar en rättvis ledning. Stocksund är duktiga på att skapa målchanser men våra spelare hanterar det på ett bra sätt. 

– Sedan har vi en olycklig tiominutersperiod, säger Dalibor Savic.

Otrolig glädje

Den sista kvarten av matchen fortlöpte med totalt åtta spelarbyten från båda sidorna.

Till sist, sekunder innan matchen blåstes av, satte Viktor Sluug sista målet för Täby, 4-3. Snöplig förlust för bortalaget.

– Ett skott från halva plan i 95:e minuten avgjorde till Täbys fördel. 15 sekunder innan nickar vi bollen i ribban. Underhållning, men tyvärr för vår del en förlust. Grattis till Täby, säger huvudtränare för IFK Stocksund, Adam Gürsoy.

En spännande match, menar han.

– Ett derby lever alltid sitt eget liv utanför tabellen och Täby och Stocksund brukar innebära svängiga matcher. Den här gången var inget undantag.

Adam Gürsoy, IFK Stocksunds huvudtränare.

Adam Gürsoy, IFK Stocksunds huvudtränare.

Stefan Källstigen

Jubel från publiken

Efter målet jublade publiken och Täby kastade sig i armarna på varandra. Äntligen en seger.

– Det var en otrolig glädje att äntligen få betalt, säger Dalibor Savic.

Festen fortsatte med hög musik inne i omklädningsrummet.

– Det var stora leenden, kramar och highfive. De har jobbat ihop i ett antal veckor och det är viktigt att få lyckas tillsammans.

Fysiken är på plats

Frågan är om Täby, som nu ligger sist i tabellen, lyckas hålla sig kvar.

Enligt Dali så har de förutsättningarna.

– Den fysiska statusen var inte på nivån för att spela division 1 tidigare. De orkade inte hela vägen. Vi känner nu att fysiken är på plats och taktiken är på plats. Killarnas kvaliteter kommer visa sig i höst.

Se highlights från matchen: