ANNONS

Ersta Vändpunktens lyckade projekt utökas

Ersta Vändpunkten påbörjar nu ett treårigt projekt.
Ersta Vändpunkten påbörjar nu ett treårigt projekt.
Ersta Vändpunkten ska hjälpa personal inom förskolan att upptäcka barn som växer upp i familjer med missbruk. Samarbetet blev väldigt lyckat, nu beslutar staden att utöka och förlänga projektet.
ANNONS
Ersta Vändpunkten är en mottagning för barn och vuxna som lever i eller har vuxit upp i en familj eller relation med missbruk.
2012 startade mottagningen ett samarbete med de kommunala förskolorna på Södermalm. Projektet ska hjälpa personal inom förskolan att upptäcka barn som växer upp i familjer med missbruk och även ge stöd i frågor som rör missbruk.
Samarbetet blev väldigt lyckat, nu beslutar staden att utöka och förlänga projektet. Ersta Vändpunkten inleder nu ett treårigt projekt med fem kommuner i Stockholmsområdet.

– Förskolan kan vara den enda trygga platsen ett barn har och börjar de berätta, är det oerhört viktigt att personalen vågar lyssna och ställa frågor, säger Jeanette Haglund Svensson konsulent på Ersta Vändpunkten.

Forskning visar att en tidig upptäckt av ett barn som lever i missbruksfamiljer kan förhindra att de själva hamnar i missbruk senare i livet.

– Här kan vi hjälpa till med att ge stöd och kunskap och dessutom praktisk information om hur man tar sin oro vidare så att barnet och familjen kan få stöd och hjälp, förklarar Jeanette Haglund Svensson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.