Vandra genom historien med Börje

Börje Sandén när Mitt i träffade honom 2015.
Börje Sandén när Mitt i träffade honom 2015.
På söndag kan du vandra i det förgångna och samtidigt bli klokare. Detta då Börje Sandén, lokalhistorisk forskare, tar med den intresserade på en tur i områdena kring Rösaringkomplexet i Låssa.

Nu på söndag finns det chans att kombinera nytta med nöje.

Vandra genom det förgångna tillsammans med Börje Sandén, lokalhistorisk forskare, när han berättar om nya och gamla rön i området kring Rösaringkomplexet i Låssa.

Börje Sandén, som tidigare arbetade som lärare, är en av de drivande krafterna bakom Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitut (UKF) som har funnits sedan 1987.

91-årige Börje har mer än trettio års erfarenhet av hembygdens historia och brinner för att dela med sig av sin kunskap. Som om det inte vore nog var Börje också en av de nominerade till Mitt i:s Min lokala Upplands-Brohjälte 2018.

Samling för vandringen sker vid Stora Ekeby gård på Låssahalvön i Upplands-Bro. Därefter väntar en vandring tillsammans med Börje på 2,5 kilometer i ”delvis starkt sluttande terräng”. Det hela tar ungefär 2 timmar och då blir det flera stopp där Börje berättar om fornlämningarna i området.

Glöm ej bort oömma kläder och fika. Vandringen är kostnadsfri.

Fakta

Historisk vandring i Rösaring

När? Söndag 19 Maj, 14:00 – 16:00

Var? Samling sker vid Stora Ekeby gård på Låssahalvön i Upplands-Bro.

Arrangör: Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitut (UKF)

Mer information finns här.

Källa: Upplands-Bro kommun