Vandra i Vasastan under festivalen

Stella Fare kom i fjol ut med en bok om Brunkebergstorg.
Stella Fare kom i fjol ut med en bok om Brunkebergstorg.
Kulturfestivalen är inte bara musik och scenkonst. Det görs också roliga stadsvandringar och i vår stadsdel är de många.

I dag bryter den ut och sedan pågår festivalen, som i år har franskt tema, med massor av programpunkter veckan ut. Mest iögonenfallande är kanske alla artister som kommer hit. Men det görs också spännande stadsvandringar, de flesta i innerstan och många av dem på Norrmalm och i Vasastan.

Redan i kväll kan man följa med tidigare stadsborgarrådet Stella Fare runt Brunkebergstorg, platsen som varit ett sorgebarn för stans politiker sedan det revs för snart ett halvsekel sedan.

Fare är i botten historiker och har skrivit en bok om torget, som en gång var ett viktigt kulturellt och politiskt maktcentrum. Förutom att det var en av stadens vackraste platser förstås.

Andra vandringar för oss Vasastadsbor:

Skulpturerna i City.

Astrid Lindgrens Vasastan.

• City som brottsplats i svenska deckare.

• Fotovandring i City.

• Stockholms eget Lilla Asien.

• Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, visar stans offentliga konst.

Ölvandring med guiden Michael Ketzer som har massor med spännande berättelser om bryggerier, pilsnergubbar och ölkaféer.

Man behöver biljett om man vill vara med, det går inte att bara dyka upp. Den köper man för 30 kronor på Medeltidsmuseet, som ligger mitt i festivalområdet på Norrbro.