Vandra på Östermalm under festivalen

Så här såg Nannylund vid Djurgårdsslätten ut vid slutet av 1920-talet. I kväll kan man jogga runt Djurgården och höra om stadsdelens historia.
Så här såg Nannylund vid Djurgårdsslätten ut vid slutet av 1920-talet. I kväll kan man jogga runt Djurgården och höra om stadsdelens historia.
Kulturfestivalen är inte bara musik och scenkonst. Det görs också roliga stadsvandringar och på Östermalm är de många.

I dag bryter den ut och sedan pågår festivalen, som i år har franskt tema, med massor av programpunkter veckan ut. Mest iögonenfallande är kanske alla artister som kommer hit. Men det görs också spännande stadsvandringar, de flesta i innerstan och många av dem på Östermalm.

I kväll avgår en vandring som egentligen inte är en sådan, utan en joggingtur från Humlegården över Östermalm, Gärdet och Djurgården.

Den som är nyfiken på Hjorthagens förvandling från kunglig jaktmark till ny stadsdel kanske vill följa med här.

Stadions arkitektur- och konsthistoria lär man sig här.

Det franska temat på festivalen grottar Göran Willis ned sig i under en vandring runt stans franska adresser. Många av dem finns på Östermalm, som Cassi, Riche och Institut Français.

Östermalm har som bekant en spännande spionhistoria, vilket vi berättade om när vi i höstas träffade Thomas Roth från Armémuseum. Det finns gott om utländska beskickningar och har funnits gott om spioner i stadsdelen. Under festivalen görs en vandring om hur det var i Stockholm under andra världskriget när världens spioner samlades i det neutrala Sverige.

På Gärdet finns några av stans mest skimrande funkispärlor. Dem kan man få reda på mer om på den här vandringen.