ANNONS

Vännerna startade företag – erbjuder läxhjälp

Andreas, Nathan och Melker driver företaget Vardagsänglarna.
Andreas, Nathan och Melker driver företaget Vardagsänglarna.
Kompisarna Melker Mattson, Nathan Pharmanson och Andreas Andrijasevic är alla under 20 men har redan hunnit starta företag. Med Vardagsänglarna vill de hjälpa andra unga med sina studier.
– Man får känna att man bidrar till samhället, säger Melker Mattson.
ANNONS

Kompisarna Melker Mattson, Nathan Pharmanson och Andreas Andrijasevic är tre unga och drivna Danderydskillar.

Ingen av dem har ännu hunnit fylla 20 – både Melker och Andreas går fortfarande i gymnasiet – men de har redan hunnit starta företag.

– Det var Andreas och Nathans idé att starta företaget. Dels för att det kändes kul och lärorikt, men också för att kunna bidra med det man kan, säger Melker Mattson.

Vill hjälpa unga med studierna

Det var under 2017 som de startade upp Vardagsänglarna – ett företag som erbjuder läxhjälp.

– Den som är studiecoach sitter tillsammans med den som gör läxorna och hjälper till med uppgifterna, och förklarar så att man verkligen förstår. Det underlättar inför proven, säger Melker Mattson.

Projektet tog fart på riktigt efter förra sommaren, och nu är målet att fortsätta växa och kunna hjälpa fler att klara sina studier.

Melker undervisar i matematik – ämnet som de flesta behöver hjälp med. Trots att han samtidigt har sina egna studier att fokusera på känner han att det går bra att kombinera plugget med arbetet.

– Jag har alltid haft lätt för matte, och tycker det är roligt. I och med att jag själv pluggar naturvetenskap så läser jag matte 5, det ger mig god förkunskap, säger han.

ANNONS

”Känner att man bidrar till samhället”

Nästa steg är att inleda samarbeten med olika idrottsföreningar för att på så sätt kunna kombinera idrottandet med plugg.

Melker menar att många idrottsklubbar inte vill att man prioriterar bort träningarna, men att det kan vara svårt att hinna med båda.

– Det kan vara givande att ha en tid i samband med träningen när man faktiskt sitter och gör läxor, säger han.

Samtidigt som killarna uppenbarligen är målmedvetna, unga företagare så säger Melker att drivkraften inte ligger i att bli unga entreprenörer – snarare i glädjen att kunna hjälpa andra.

– Det här något vi kompisar gör tillsammans som vi tycker är väldigt kul – och så får man känna att man bidrar till samhället.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.