Vännerna tog hem storvinsten

En bil värd 153 200 kronor plus 60 000 i kontanter blev resultatet när Täby-vännerna Vivi-Anna Gregersjö och Sibyl Gunnarsson tog hem en seger i Bingolotto.

De har deltagit i spelandet sedan Lokets dagar.

1995 åkte de till Normandie och besökte stränderna där de amerikanska soldaterna landsteg under andra världskriget och kyrkogårdarna där de stupade ligger.

Resan var en del av Vivi-Anna Gregersjö och Sibyl Gunnarssons pris i Bingolotto. Dessutom fick de 300 flaskor cider den gången.

– Resan var trevlig men vi fick byta ut större delen av flaskorna mot presentkort i butiken. Det gick till mat i stället, berättar Vivi-Anna.

Nu 15 år senare var det dags igen för en vinst.

Förra året firade Bingolotto 20-­årsjubileum. Tittarsiffrorna har­ stadigt sjunkit rejält från 1,6 miljoner på Leif ”Loket” Olssons tid till knappt 200 000 nu i höst.

Men väninnorna är trogna tittare och firar 20 år av lottinköp i år. Lagom till deras jubileum var det alltså dags för storvinst igen. De vann ett deltagande i det som kallas Bilduellen där programledaren Marie Serneholt öppnar luckor med olika vinster bakom. Och de hade tur. Bilen blev deras liksom 60 000 kronor i kontanter.

– Ingen av oss kör bil så vi säljer den och delar på alla pengar, ­säger Vivi-Anna.

Det blir drygt 100 000 kronor var.

– En del av pengarna kommer att gå till en resa, säger Sibyl. Min dotter bor i USA så vi kommer att åka dit.

Vivi-Anna har inte bestämt sig än men konstaterar att det alltid finns hål att stoppa pengar i.

När de började spela 1993 bodde de på var sin sida gatan i Näsby gård. Då kilade de över till varandra och tittade på Lokets Bingolotto tillsammans. Och så turades de om att köpa lotter varannan vecka var.

– Det var roligt, minns Vivi-­Anna. Sedan flyttade Sybil till Täby centrum men vi har fortsatt spela ihop men ser sällan på Bingolotto tillsammans. Fast vi träffas ändå.

Hon tycker att programmet var mera gemytligt på Lokets tid och tycker att det blivit lite för poppigt med den nya programledaren ­Marie Serneholt.

– Ett tag tänkte jag sluta titta och spela men nu när vi vann igen blev jag ju sugen att fortsätta. Det var roligt att träffa Marie också, hon var trevlig.

John Sarafian, pr-ansvarig Sjuan där Bingolotto sänds, konstaterar att programmet har en hel del trogna tittare.

– Det är inte ovanligt att vinnarna säger att de spelat sedan Lokets tid. De flesta av dem prenumererar på lotter, precis som Sibyl och Vivi-Anna.