ANNONS

Vansinnesförare smet från polisen

En förare i en stulen bil flydde från polisen i hög fart på motorvägen – tidvis mot trafiken. Polisen lade ut en spikmatta över E18, men föraren fortsatte på fälgarna.

Till slut dumpade föraren bilen i Tensta.
ANNONS

Det började när en polispatrull fick syn på den stulna bilen i centrala Sollentuna, vid 10-tiden i onsdags. När de försökte stoppa bilen drog föraren iväg i full fart.

Sedan följde en vansinnesfärd via Hjulstarondellen till E18 och ut till Jakobsberg och sedan tillbaka till Tensta. Tidvis körde mannen mot trafiken på motorvägen.

Enligt polisen var föraren flera gånger nära att krocka med andra bilar. En polisbil var tvungen att köra i diket för att inte krocka.

Polisen valde snart att backa för att inte utsätta allmänheten för större risk. I stället följdes bilen på avstånd med hjälp av en polishelikopter.

På E18 lade polisen ut en spikmatta som bilen körde på och punkterade däcken.

Men föraren stannade inte för det. Han fortsatte på fälgarna ända in i Tensta där han övergav bilen. Han sågs springa in i Tensta cent­rum.

Föraren var på fri fot ännu i fredags.

– Föraren är inte gripen, men vi har en idé om vem det kan vara. Nu inväntar vi teknisk bevisning, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

Bilen stals utanför en bostad i Täby natten till tisdag.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.