Vänsterpartiet ställer upp i valet

Djurholmsbon Marina A Davidsdotter ställer upp som kandidat för Vänsterpartiet i valet till kommunfullmäktige 2014.

– Jag vill jobba för jämställdhet och med genusfrågor, ­säger hon.

Senast Vänsterpartiet hade en ledamot i Danderyds kommunfullmäktige var under perioden 1998–2002 då Mörbybon Marianne Ramström representerade Vänsterpartiet. Hon sitter numera som ordförande i styrelsen för vänsterpartiet Täby/Danderyd.

Marina A Davidsdotter kommer från Miljöpartiet och var dess representant i Danderyds kommunfullmäktige i tiotalet år innan hon hoppade av för cirka fem år sedan för att hon tyckte att partiet saknade debatt och vitalitet.

Att hon sökt sig till Vänsterpartiet beror bland annat på att hon tycker att Jonas Sjöstedt är en jättebra partiledare.

Marina A Davidsdotter har nyligen blivit invald i styrelsen för Vänsterpartiet Täby/Danderyd och hon har blivit dess talesperson i feministiska frågor.

– Jag vill jobba för jämställdhet och med genusfrågor, säger hon.

Marina A Davidsdotter är ­beteendevetare och arbetar till vardags som kurator.

Hur många namn ska ni ha på Vänsterpartiets valsedel?

– Det behövs åtminstone fem sex namn.

Vilka är de viktigaste frågorna att jobba med i Danderyd om Vänsterpartiet blir invalda i fullmäktige?

– Bostadspolitiken, bristen på studentbostäder, missbruksproblematik bland ungdomar och vinster i välfärden i till exempel skola och barnomsorg. Jämställdhets- och miljöperspektiv ska genomsyra alla frågor.

Antalet barn ökar i Enebyberg

ENEBYBERG Allt fler barn föds i eller flyttar till Enebyberg. Nu har ­antalet barn ökat så pass mycket att fyra paviljonger ska placeras i en länga vid Brageskolan till hösten. Enligt prognosen kommer det att fram till 2018 finnas hundra fler barn än 2012 i Enebyberg.

– Prognosen visar att barnantalet minskar efter 2018. Därför blev beslutet att skaffa tillfälliga skolpaviljonger som kan tas ner senare, säger Per Knutas, ekonom på utbildnings- och kulturkontoret.

Det behövs åtminstone fem sex namn.