Vänsterpartist spred högerextrem film – förtroendet tappat i Stockholm

Amineh Kakabaveh
Amineh Kakabaveh.
Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh från Stockholm spred en högerextrem film på Facebook. Nu har partiets distriktstyrelse i Storstockholm tappat förtroendet för henne.

Förra veckan avslöjade nyhetssajten Expo att Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh spridit en högerextrem film på Facebook. Hon tog senare bort klippet och menade att hon trott att det kom från SVT.

Första budet var att hon fick vara kvar i partiet, men hon tvingades be om ursäkt.

Nu har distriktstyrelsen för Vänsterpartiet Storstockholm gått ut med att man inte längre har något förtroende för Amineh Kakabaveh. ”När så en av våra högsta folkvalda, en riksdagsledamot från vårt eget distrikt, går ut och öppet sprider och försvarar rasistisk propaganda blir det omöjligt för oss att vara trovärdiga som antirasister. Det skadar vårt förtroende som parti.” Så skriver distriktstyrelsen på sin hemsida.

Kakabaveh kommer att fortsätta sitt riksdagsarbete men kommer att ta en paus från sitt ”utåtriktade politiska arbete” under maj månad, enligt SvD.

Amineh Kakabaveh är även ordförande för den ideella föreningen Varken hora eller kuvad, som är en partipolitisk och religiöst obunden feministisk och antirasistisk organisation. Målgruppen är främst tonårsflickor och unga kvinnor som är bosatta i ekonomiskt och socialt utsatta förorter och som lever i ett patriarkalt förtryck.