ANNONS

2019: Det kan vi vänta oss i Botkyrka och Salem

Tullinge centrum och Salems centrum. Under året får vi veta mer om centrumens framtid.
Tullinge centrum och Salems centrum. Under året får vi veta mer om centrumens framtid.
OS, privat hemtjänst och fler hyresrätter. Det är något som går att se i spåkulan när Mitt i tittar in i Botkyrka och Salem år 2019.
ANNONS

För vissa en dröm – för andra en mardröm. Skidtävlingarna vid ett eventuellt OS i Stockholm kan hamna i Tullinge. Någon gång i början av nästa år får vi veta om Stockholm fortfarande är med i leken.

Stort behov av bostäder

Bostadspriserna backade något i både Botkyrka och Salem det gångna året. Bostadsbristen är dock stor och det finns fortsatt stora planer för bostadsbyggandet i båda kommunerna. Tidigare i år förväntade sig kommunerna att 511 lägenheter i Botkyrka och 71 lägenheter i Salem påbörjas 2019.

Fler satsar på hyresrätter

Framöver blir det intressant att se om någon byggherre formulerar om sina planer. På flera håll runt om i landet har det som skulle bli bostadsrätter i stället landat i hyresrätter. I Salem satsar det byggande företaget i Södra Hallsta nu på en högre andel hyresrätter än politikerna från början vågade hoppas på.

Privat hemtjänst och lyxigt äldreboende

Nästa år byggstartar för övrigt det lyxiga seniorboendet Bovieran i Salem. På tal om seniorer ska vi också lagom till blommorna slår ut få veta hur Botkyrkas nya mittenkoalition tänker sig privat hemtjänst i kommunen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.