Lång väntan på bilreparation – sköt mot ben

På övervakningsfilmen syns en flamma när pistolen avlossas.
På övervakningsfilmen syns en flamma när pistolen avlossas.
Enligt polisens analys av övervakningsfilmen var pistolen av fabrikat Glock.
Enligt polisens analys av övervakningsfilmen var pistolen av fabrikat Glock.
I slutet av juli greps en man efter en skottlossning i en lokal i Väsby. Anledningen till konfrontationen var att reparationen av hans bil dröjde.

I slutet av juni greps en man efter att polisen fått in ett larm om en skottlossning i centrala Upplands Väsby. Bakgrunden till skottlossning ska ha varit en konflikt om en bilreparationen.

Gärningsmannen ska ha lämnat in sin bil för reparation på en bilverkstad i Upplands Väsby. Men efter att ha väntat länge valde mannen att konfrontera bilmekanikern den 26 juli. han ska enligt domen ha varit väldigt upprörd och utbrustit ”Lurar du mig?”.

Därefter ska han ha dragit bilmekanikern mot sig, tagit fram en pistol och avlossat ett skott mot bilmekanikerns ben. Kulan har träffat klinkergolvet och splitter ska skadat en kund i foten. Enligt ett vittne ska gärningsmannen ha sagt ”om du inte har bilen klar om två dagar dödar jag dig” till mekanikern.

Mannen menade att det inte ska ha varit en skarpladdad pistol utan en vapenliknande attrapp. Men övervakningsfilm från verkstaden visar en mynningsflamma när vapnet avslossas och polisens analytiker har kunnat konstatera att det är ett skarpt vapen som avlossats.

När gärningsmannen greps i Sollentuna den 26 juli hade han 158 gram cannabis och 119 gram cannabisharts på sig. Gärningsmannen förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast 2015 för brott mot knivlagen.

Attunda tingsrätt dömer honom till två års fängelse för grovt vapenbrott, grovt vållande till kroppsskada, grovt olaga hot och narkotikabrott. Han ska dessutom betala skadestånd på 16 500 kronor till personen som träffats i foten.