ANNONS

Ny era väntar när Tyresöstudenter springer ut

collage studenter
Bilden är ett collage.
När årets kull av studenter springer ut blir Tyresö gymnasium ett enbart yrkesförberedande gymnasium.
– Det är sista året som vi har högskoleförberedande elever som springer ut, säger Anna Nubäck, administrativ chef på Tyresö gymnasium.
ANNONS

Torsdagen den 7 juni klockan 13.00 springer studenterna ut ur Tyresö gymnasium.

Totalt går det 124 elever i årskurs tre. Speciellt för i år är att det är sista kullen från de högskoleförberedande programmen, samhälle och teknik, som tar studenten.

– Det är sista året som vi har högskoleförberedande elever som springer ut. Efter det här har vi bara yrkesförberedande och introduktionsprogram, säger Anna Nubäck.

Hur många elever som faktiskt får en studentexamen vet man först den 20 juni.

– Det är inte så längre att man är färdig när studenten sker, man kan få förlängd kurstid etcetera. Men den 21 ska det rapporteras in.

Personal kontrollerar flaken

Tidigare år har budskapen på flaken diskuterats och kritiserat hårt på många håll runt om i Sverige. Även från Tyresö gymnasium rullade studentflak med kontroversiella budskap förra året. Enligt Anna Nubäck har skolan regler för vad och vilka budskap som får sättas upp på studentflaken.

– Vi går ut med information och regler och försöker hålla koll på vad som sätts upp.

För att förhindra liknande problem i år kommer det enligt Anna Nubäck vara fyra personer ur personalen som kontrollerar flaken innan det bär iväg.

– Vi placerar personalen där för att det ska bli mer ordning och tryggare nere vid flaken. Vi hade personal vid flaken förra året också, men de var då tvungna att patruller på andra platser på skolan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.