ANNONS

Han väntas blir Brommas nya boss – men inte än

M-toppen Jan Tigerström kan bli ny boss i Bromma.
M-toppen Jan Tigerström kan bli ny boss i Bromma.
Den 5 november får Bromma en ny boss. Då byter ordförande och vice ordförande i stadsdelsnämnderna plats - allt enligt praxis mellan partierna.
ANNONS

Under den gångna mandatperioden har Jan Tigerström varit vice ordförande i Bromma stadsdelsnämnd, medan Miljöpartisten Cecilia Obermüller haft ordförandeposten. Men den 5 november, i samband med fullmäktigesammanträdet, väntas en rockad ske.

– Det är kutym att ordförandena och viceordförandena vid ett majoritetsskifte avsäger sig uppdragen och skiftar plats. Det är planerat att ske den 5 november, i samband med fullmäktigesammanträdet då, säger Daniel Björkegren, på kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges kansli till Mitt i.

De lokala besluten fattas i nämnderna

Igår, måndag, fattade fullmäktige beslut om bland annat borgarrådsposter och kommunstyrelsens sammansättning. Men hur det kommer att se ut i nämnderna, där en stor del av det politiska arbetet sker, är ännu inte helt klart – och det gäller både facknämnderna och stadsdelsnämnderna.

– Samtliga nämnders sammansättning slås fast i val vid fullmäktiges sista sammanträde för året den 17 december, säger Daniel Björkegren.

Lokaltidningen Mitt i har sökt Jan Tigerström. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.