Då väntas första snön till länet – och Nacka

I dag meddelar SMHI när årets första snö är att vänta i länet – och i Nacka.
I dag meddelar SMHI när årets första snö är att vänta i länet – och i Nacka.
I går skrev Lokaltidningen Mitt i om kaoset när första snön föll i fjol.
I dag meddelar SMHI när årets första snö är att vänta i länet – och i Nacka.

I tisdags skrev Lokaltidningen Mitt i Nacka om ambulansen som fastnade i snömassorna i november i fjol, när första snön föll.

Ambulanssjuksköterskan Christine Lorne i Nacka som färdades i ambulansen fick hjälp av allmänheten att knuffa i gång räddningsfordonet.

Flera anledningar

I går gick Christine Lorne ut i Mitt i och berättade att hon tycker att samtliga ambulanser i länet borde ha fyrhjulsdrift, inte bara för att klara dåligt väglag utan också för patientsäkerhetens och arbetsmiljöns skull.

Landstinget håller för närvarande på med en upphandling av nya ambulanser som väntas vara klara inom kort, och vill inte ge besked om hur den ser på fyrhjulsdrift på ambulanser förrän tjänstemännen presenterat ett underlag för upphandlingen.

Så mycket sa dock akutsjukvårdslandstingsrådet Marie Ljungberg Schött (M), att frågan är viktigt och att fyrhjulsdrift är en sak tjänstemännen tittar på.

– Generellt kan jag säga att det ska vara lätt för ambulanserna att komma fram. Det ställer krav både på personalen och på bilarna, sa Marie Ljungberg Schött.

Förberedda

Marie Ljungberg Schött bedömde också att landstinget står väl förberett när det gäller ambulanssjukvården inför vintern.

I dag meddelar SMHI att Stockholmsområdet kan räkna med första snön om drygt en månad, även om prognosen förstås är osäker.

– Om man tittar på normalvärdena tidigare år så beräknas det komma snö i slutet av november, början av december, meddelar Andreas Eriksson på SMHI:s kundtjänst.