ANNONS

Väpnat rån mot Elgiganten i Täby

Rån mot Elgiganten, Arninge
Rånet inträffade vid 12.30-tiden på onsdagen.
Människor hindras från att komma in i butiken.
Människor hindras från att komma in i butiken.
Rån mot Elgiganten, Arninge
Rånet var det tredje mot Elgiganten i Arninge sedan augusti.
Polispådrag vid Arninge.
Polispådrag vid Arninge.
Helikopter upp i luften.
Helikopter upp i luften.
Elgiganten i Täby har rånats av minst två beväpnade personer. De jagas nu av polisen, bland annat med helikopter.

ANNONS

Polisen larmades vid lunch, klockan 12:34 om ett väpnat rån mot Elgiganten i Arninge centrum i Täby. Minst två gärningsmän ska ha utfört rånet och därefter hoppat in i en bil och flytt från platsen. Polisen har satt in stora resurser i jakten på rånarna, bland annat en helikopter.

– Vi har ett stort antal bilar både på platsen och som jagar rånarna. Även en helikopter deltar i jakten, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholms län.

Oklart vad rånarna har kommit över

I nuläget är det oklart vad rånarna har kommit över, men enligt uppgifter har det kommit över någon form av gods. Polisen är på plats och förhör vittnen och butikspersonal.

– Det har inte kommit till vår kännedom att någon har kommit till skada. Vi kommer sedan att gå igenom den tekniska utrustningen då det är troligt att det finns kamerabilder från butiken, säger Anders Bryngelsson.

Märkbart chockad – Mitt i på plats

Mitt i:s reporter Erik Lejdelin är på platsen och bekräftar polispådraget.

– Butiken är stängd på grund av rån. Just nu är det lugnt här men det står fyra polisbilar och en ambulans vid butiken. I luften cirkulerar en helikopter. En kvinna som är märkbart chockad blir hämtad av anhöriga på platsen. Ambulanspersonal informerar kunder att butiken är stängd, säger Erik Lejdelin.

Lars Falck om rånet i Arninge i Täby.

Vittnen på plats upplevde situationen obehaglig.

ANNONS

– Jag tycker att det är vidrigt att dem vågar göra detta mitt på dagen, det är helt sjukt, och riktigt tråkigt. Jag fick ett samtal från min kompis att någonting hade skett så jag åkte hit för att se vad handlade om, säger Lars Falck från Vallentuna.

Jag tycker att det är vidrigt

– Det är förjävligt att det sker mitt på ljusa dagen. Jag tycker synd om personalen här, de är verkligen jättemysiga, säger Frida Olsson från Norrtälje.

Detta är tredje gången på kort tid som Elgiganten i Arninge utsätts för rån. Den 28 augusti rånades varuhuset av fyra maskerade och knivbeväpnade personer och den 13 oktober var det dags igen då tre personer med pistol och kofot tvingade till sig varor.

Även förra året, några dagar innan jul, utsattes butiken dessutom för en smash and grab-kupp då någon körde in en hjullastare i varuhuset mitt i natten och stal varor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.