Vårberg-Liljeholmen kan bli ny bussträcka

buss 135
Buss 135 stannar till i Mälarhöjdens centrum på turen mot Vårberg centrum.
Trafikförvaltningen vill förlänga busslinje 135. Det innebär att bussresenärer kan få åka mellan Vårberg och Liljeholmen, helt utan byten.

I dag går busslinje 135 mellan Vårberg och Klubbacken i Mälarhöjden. Men 2019 kan linjen komma att förlängas, ända till Liljeholmen.

Tanken är att bussen, efter stoppet vid Klubbacken, ska åka vidare på Hägerstensvägen till Örnsberg. Där ska den svänga av mot Trekanten och sedan fortsätta mot Liljeholmen.

Förslaget finns med i trafikförvaltningens förslag till förändringar i kollektivtrafiken i länet 2019. En förutsättning för att det ska genomföras är att linje 161 (som går från Gröndal till Bagarmossen via Midsommarkransen) kortas av på sträckan Örnsberg till Gröndal för de turer som trafikerar Gröndal och förlängs från Midsommarkransen till Örnsberg för de turer som vänder vid Midsommarkransen.

Tur till Sätra industri

Ännu en förändring är på gång för busslinje 135: att låt 135:an ska köra via Sätra industri, vid högtrafik under vardagar. Det förutsätter i sin tur att  linje 163 (som går mellan Kärrtorp och Bredäng)  inte längre trafikerar sträckan Bredäng till Sätra industri. Det innebär att vissa resenärer, till skillnad från i dag, kommer att behöva byta buss i Bredäng.  Där kan väntetiden dessutom bli ganska lång, eftersom busslinje 135 har 30-minuterstrafik medan linje 163 har 12-minuterstrafik.

Förslagen är nu ute på remiss, tillsammans med många andra förslag på förändringar av kollektivtrafiken. Om förslagen antas genomförs förändringarna i december 2018.