Vårbergsbo dömd för grovt knarkbrott

En patrullerande polis grep mannen som nu har dömts.
En patrullerande polis grep mannen som nu har dömts.
En Vårbergsbo i 20-årsåldern har dömts till 2,9 års fängelse för grovt narkotikabrott. Mannens dna fanns på både knarket och den våg som polisen hittade i ett matkällarförråd i Vårberg.

Det var i slutet av maj som en patrullerande polis beslöt sig för att kontrollera Vårbergsbon, som var i ett garage. Han försökte fly, och slängde då ifrån sig en haschkaka. Kort därefter greps han, med en väska som innehöll fyra haschkakor, 134 200 kronor i kontanter och en telefon.

Vid en husrannsakan hos mannen hittade polisen bland annat en lista med ett stort antal telefonnummer. I ett matkällarförråd  fastigheten fanns dessutom 1 418 gram cannabisharts, 222 gram kokain, en våg, påsar och kondomer.

Ett viktigt bevis var att 20-åringens dna hittades på både narkotikan, vågen och kondomerna. I bevisningen ingick dessutom de stora summor som swishats till mannen, från nummer som stod på den upphittade telefonlistan.

Södertörns tingsrätten anser att det är uppenbart att 20-åringen hanterat knarket och att syftet varit att sälja det vidare. Nu har han dömts för grovt narkotikabrott, till 2,9 års fängelse.

Vårbergsbon har redan tidigare dömts för grovt narkotikabrott. Domen föll i Svea hovrätt i juli 2016, med påföljden ett år och tre månaders fängelse. I början av januari 2017 blev han villkorligt frigiven, när fem månader återstod av strafftiden. Den tiden måste han ni sitta av, eftersom han begått brott under sin tid som villkorligt frigiven.

I matkällaren hittades även fingeravtryck från två andra personer, som man inte kunnat identifiera.

En kort tid efter att Vårbergsbon gripits greps ytterligare två personer, med innehav av hasch, kokain och cannabis. Analyser visar att kokainet sannolikt kommer från samma tillverkning som det kokain man hittade i matkällaren. En av männen befann sig i garaget när Vårbergsbon greps.