Vårbergsbo sköts till döds i Vårby

Det var här på en parkering vid Bäckgårdsvägen i Vårby gård som 19-åringen blev skjuten i bakhuvudet.
Det var här på en parkering vid Bäckgårdsvägen i Vårby gård som 19-åringen blev skjuten i bakhuvudet.
Blommor och ljus som sörjande Vårbergsbor lämnat nära 19-åringens hem i Vårberg.
Blommor och ljus som sörjande Vårbergsbor lämnat nära 19-åringens hem i Vårberg.
En 19-årig Vårbergsbo blev under natten till förra tisdagen skjuten i bakhuvudet i Vårby gård. Han avled senare av sina skador.

I onsdags samlades hundratals människor i Vårberg för att ta farväl av mannen.

Det är sorg i Vårberg. Högar av blommor och rader av ljus ligger på innergården där den 19-åriga mannen bodde. Här samlades hundratals sörjande människor under onsdagen för en minnesstund.

På Facebook och Instagram syns det att saknaden är stor. ”Så saknad så älskad du kommer alltid vara i mitt hjärta” och ”Så fruktansvärt onödigt, släcka ett vackert liv som är alldeles för ungt! R.I.P”, är bara några av flera hundra kommentarer.

Larmet kom in till polisen klockan 00.34 på mordnatten. Flera boende på Bäckgårdsvägen som hade hört sju till åtta skott från en parkering. Kort efter larmet fick polisen veta att en ung man hade förts till sjukhuset i Huddinge. Senare på tisdagseftermiddagen avled mannen av sina skador.

En person häktades misstänkt för skyddande av brottsling. Men polisen var i förra veckan förtegen.

– Vi är mitt upp i en mordutredning och situationen är känslig, säger förundersökningeledaren Daniel Edlund.

Knappt två veckor tidigare blev en annan man beskjuten i Vårby gård. Då var det poliser som hörde sex till åtta skott. Strax efter såg de en mörk bil köra snabbt mot E4. En kvart senare kom en man upp till Huddinge sjukhus med en skottskada på vänster underarm.

Polisen uppger dock att de inte har anledning att tro att de två händelserna har med varandra att göra.

När Lokaltidningen Mitt besöker besöker Bäckgårdsvägen två dagar efter mordet finns inte längre några spår av händelsen.

– Jag hörde skotten, det var pangpangpang. Skotten måste ha kommit från en AK4. Det hela är så tragiskt. Han var bara 19 år, säger en man som har bott i Vårby gård i flera år.

Många delar samma känslor och är trötta.

– Jag har bott här i 20 år och det är inte första gången sådant här händer. Men det är inte bara här i Vårby gård sådant här inträffar. Polisen brukar vara här, men det hjälper inte. Det bara fortsätter, säger en kvinna och tittar ut över parkeringen innan hon går in i porten.