ANNONS

Många Vårbergsbor utan vatten efter läcka

Stora pölar ligger i Parkleken Vårgården. Arbetare från Stockholm Vatten och Avfall pumpar upp vatten ut det jättelika hål som det läckande vattnet gjort i asfalten.här söker de också efter det trasiga röret.
Stora pölar ligger i Parkleken Vårgården. Stockholm Vatten och Avfall pumpar för fullt.
Natten till torsdag drabbades Vårberg av en stor vattenläcka. Många är utan vatten och stora pölar ligger på gångvägen längs Vårgården.
– Man fick gå en snitslad bana till centrum, säger en Vårbergsbo.
ANNONS

Det var ett rör under Parkleken Vårgården som sprang läck någon gång under natten. Trycket var så stort att asfalten sprängdes sönder och ett stort hål bildades i parkens ena hörn.

Stockholm Vatten och Avfall tvingades stänga av vattnet i alla hus i närområdet för att stoppa vattenflödet. 

Vid halv 8-tiden i morse var personal på plats för att pumpa bort vatten ur hålet och leta efter det läckande röret. Vid två-tiden på eftermiddagen hade de ännu inte hittat det.

– Vad läckaget beror på vet vi inte. De som är där och gräver har inte kommit fram till läckan än, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig vid Stockholm Vatten och Avfall.

Det läckande vattnet tryckte upp och sprängde sönder asfalten. Nu pumpas vattnen upp ur hålet, i parkleken vårgården

Det läckande vattnet tryckte upp och sprängde sönder asfalten. Nu pumpas vattnen upp ur hålet, i parkleken Vårgården.  Foto: Märta Lefvert

Prognosen var först att läckan skulle lagas under dagen. På eftermiddagen kom beskedet att drabbade inte kan räkna med att få tillbaka vattnet förrän under kvällen. Under tiden finns ett tappställe på Fjärdholmsgränd där man kan hämta vatten.

– Det är ett stort läckage, konstaterar Alexandra Fleetwood.

Det är hushåll och verksamheter vid Vårholmsbackarna och Vårholmsplan som nu är utan vatten.

ANNONS

En Vårbergsbo som bor vid Söderholmsskolan och gick till Vårberg centrum i morse berättar hur han och andra kryssade fram mellan lera och stora pölar.

Vattenfylld gångväg, vid parkleken vårgården

Vattenfylld gångväg längs Parkleken Vårgården.   Foto: Märta Lefvert

– Det är stora pölar på gångvägen och alla brunnar är överfulla. Man får gå en snitslad bana till centrum, berättar mannen.

Alla Nationers fria skola hör till de drabbade.

– Vi har delat ut vattenflaskor till barnen och har färdiglagade pannkakor på papperstallrikar, så vi löser situationen. Barnen slutar dessutom redan klockan 13 i dag, säger en anställd på skolan.

Texten uppdateras.

ANNONS