ANNONS

Vårbybor döms för människorov

En man i 60-årsåldern avled efter explosionen vid Vårdby Gårds tunnelbanestation.
En 20-årig och en 22-årig Vårbybo körde under pistolhot runt i Vårby med en man och tvingade honom att ta ut pengar för att betala en påstådd skuld.
Nu har de båda männen dömts för människorov och olaga frihetsberövande.
ANNONS

Det ringde på dörren hemma hos Vårbybon fredagen den 3 april. När han kikade genom titthålet såg han en person som han kände igen, men när han öppnade dörren knuffade en maskerad person in honom i lägenheten och tryckte en elpistol mot hans mage.

Både den 20-årige och den 22-årige Vårbybon var med i lägenheten. De krävde att han skulle betala en skuld på 100 000 kronor som de påstod att han hade, och sa att han skulle dödas om han anmälde det till polisen.

Körde runt med Vårbybon i en bil

Dagen därpå kom både 20-åringen och 22-åringen till lägenheten tillsammans med två maskerade personer. De tryckte en pistol i ryggen på honom och sa att han skulle långa pengar av banker och släktingar för att betala skulden. En av de maskerade personerna stängde in hans lägenhetskompis på toaletten,

De tvingade sedan med Vårbybon i en bil och körde under vapenhot runt med honom i Vårby. De använde hans telefon för att försöka ta lån och köpa guld i hans namn. De tvingade honom även att ta ut pengar i en bankomat

Vårbybon har sedan händelsen polisbeskydd och han har sålt lägenheten. Både 20-åringen och 22-åringen nekar till brott.

Södertörns tingsrätt har nu dömt både 20-åringen och 22-åringen för människorov, olaga frihetsberövande, grov utpressning och övergrepp i rättssak till fängelse i 1 år och 9 månader respektive 2 år och 3 månader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.