ANNONS

Vårbyelever inviger Tekniska muséets kreativa labb

Maker Lab Tekniska muséet
Vårbyskolans elever får inviga Tekniska muséets nya kreativitetslabb.
12 IT-ambassadörer mellan 9 och 15 år från Vårbyskolan får inviga Tekniska muséets nya kreativitetslabb.
De har själva deltagit i Tekniska muséets mobila projekt och lärt sig massor om programmering.
ANNONS

Vårbyskolan är en av de 46 skolor som deltagit i skol- och integrationsprojektet Maker Tour – programmering i skolan. Målet är att stärka den digitala och tekniska kompetensen bland elever och deras lärare. Nu får Vårbyskolans 12 IT-ambassadörer i åldern 9 till 15 år inviga Tekniska museets nya kreativitetslabb – MakerLab

Vårbyskolan går mot trenden – här ökar killarnas betyg

– Genom Maker Tour-projektet har våra elever fått helt nya kunskaper och idéer inom programmering. Några av dem har nu blivit skolans IT-ambassadörer. Bland annat kommer de att implementera nya appar och tillägg samt stötta sina klasskompisar i användningen av digitala verktyg, säger Malin Nömm, lärare på Vårbyskolan, i ett pressmeddelande.

Nytt kreativt labb

Syftet med MakerLab på Tekniska är att öka intresset för teknik, digitalisering och material av olika slag – både naturmaterial och konstmaterial. Nyfikenhet och problemlösning är i fokus och pedagogisk personal finns på plats och hjälper till om det behövs.

Under dagtid kommer Tekniskas MakerLab att vara tillgängligt för elever från förskola till gymnasium. Labbet kommer även att hålla öppet under vissa kvällar och helger för alla som är nyfikna på att arbeta kreativt.

Tekniska museet bedriver flera olika maker-projekt. Ett av dessa är Maker Tour – programmering i skolan som Vårbyskolan deltagit i. Projektet vänder sig till mellanstadieskolor i utsatta områden i Stockholm.

En programmeringsbuss med pedagoger, datorer, kretskort och robotar rullar ut till områdena. Det tre veckor långa utbildningspaketet består av lärarintroduktion, workshops i skolan och på museet, kreativa utmaningar, lärarinspirationskvällar och gratis lovverksamhet. Målsättningen är att bidra till Sveriges framtida kompetensförsörjning och innovationskraft inom teknik och programmering.

ANNONS