”En vardagshjälte visar medmänsklighet”

Kommunpolisen Johan Kust sitter med i juryn som ska utse Min lokala Nackahjälte.
Kommunpolisen Johan Kust sitter med i juryn som ska utse Min lokala Nackahjälte.
Johan Kust är en av jurymedlemmarna i Min lokala Nackahjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser. Själv jobbar Johan Kust som kommunpolis i Nacka.

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– Ur mitt och polisens perspektiv är det när någon förhindrar ett brott, visar civilkurage eller hjälper till så att ett brott förhindras. Att man visar medmänsklighet och hjälper andra, så de känner sig trygga. Speciellt eldsjälar, de är vardagshjältar för mig.

Du är ju lite av en profil i Nacka genom ditt jobb som kommunpolis – hur tänker du att du kan påverka genom ditt jobb?

– Jag har fördelen att få träffa väldigt många människor, eftersom jag har en samverkande funktion i mitt yrke. Genom att visa uppskattning för personer som gör något bra, så påverkar jag. Min uppskattning kanske gör att de fortsätter brinna och det är viktigt för kommunen.

Vad tror du skulle göra Nacka till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Jag skulle gärna se att fler höjde blicken. Att man inte enbart bryr sig om sig själv utan även om sina medmänniskor. Då tror jag att Nacka skulle bli ännu bättre plats att bo på.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Nacka lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltenacka@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Nackashjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.