ANNONS

Värdar ska stävja stök

Sedan början av september jobbar så kallade trafikvärdar vid Spånga station. Tanken är att de ska öka tryggheten och stävja stök och konflikter mellan passagerare.
ANNONS

Under hösten har bussbolaget Arriva placerat ut trafikvärdar på fyra utvalda busshållplatser. En av dem är Spånga busstation. Tanken är att trafikvärdarnas närvaro, som sträcker sig till klockan 21.30 på kvällen, ska innebära en allmän trygghet för passagerare och busschaufförer. Värdarna svarar på resenärernas frågor och hjälper tillrätta, och när en buss väl kommer inkörande ser de också till att ingen går på genom bakdörrarna.

Förutom vid Spånga station finns trafikvärdar även vid Rinkeby centrum, Kista station och Vällingby centrum.

Enligt SL är dessa hållplatser inte mer utsatta för hot- och våldssituationer än andra i länet.

– Det är inte vetenskapligt utvalda platser utan mer på magkänsla. Det är ganska stökiga områden, säger Izhak Dan, som är kundservicechef på Arriva.

Värdarna kommer att jobba till någon gång i december i ett första skede. Sedan ska projektet utvärderas, och om det har fallit väl ut kan det bli permanent.

– Får vi ett önskat resultat i form av trygga förare, nöjda resenärer och lugnare på de här platserna så blir vi glada, säger Izhak Dan, kundservicechef på Arriva.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.