Helsa vårdcentral flyttar till nya lokaler

Flyttlasset till de nya lokalerna går i december.
Flyttlasset till de nya lokalerna går i december.
Flytten går 50 meter upp på Sturegatan, från nummer 4 till nummer 2.
Socialdemokraterna menar att rykten fanns om att vårdcentralen skulle stänga. De tillbakavisas dock helt av Helsa och av Moderaterna i kommunen.

Flyttlasset går i december, till nya lokaler på Sturegatan 2, vilka ska vara helt nyrenoverade.

Socialdemokraterna i landstinget, tillsammans med Socialdemokraterna lokalt, gick i veckan ut med ett vallöfte om att se till att en vårdcentral blir kvar i centrum, om nu Helsa vårdcentrals lokaler skulle hotas av ombyggnaden av stadskärnan.

Inga sådan planer har dock funnits menar Martin Höjlund, Regionchef på Helsa.

– Vi kommer att finnas kvar i Sundbyberg och flyttar till nya fina lokaler i december cirka 50 meter från befintlig vårdcentral, säger han.

– De får nya topprenoverade lokaler hos Vasakronan, berättar Mikael T Eriksson, som också menar att han tycker att det är ett märkligt vallöfte som (S) avgett.

– (S) är emot vinster i välfärden. Så de om några är ett hot mot Helsa vårdcentral.

(S) i landstinget slår dock bort det svaret med att de föreslagit vinstbegränsningar inom skolan och omsorgen men inte inom vården.

Regeringen har dock tillsatt en utredning om regler för hur skattemedel ska användas i vården. Den ska vara klar vid årsskiftet.

Peter Schilling (S) blir glad över att höra att Helsa vårdcentral blir kvar i centrum.

– Det är jättebra att de inte lägger ner, säger han.

Socialdemokraterna vill även bygga ytterligare en vårdcentral i kommunen, gärna på en plats som även skulle kunna gynna boende i de västra delarna av Solna, berättar Peter Schilling (S).