ANNONS

Vårdläget i kommunen: ”Alla boenden är smittfria utom ett”

Tina Teljstedt, Upplands-Bro kommun, Äldre- och omsorgsnämnden
Äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD).
Hur påverkas kommunens vård, näringsliv och skola av rådande pandemi? Mitt i har vid ett flertal tillfällen låtit olika röster få komma till tals och beskriva precis detta – och nu är det dags igen.
ANNONS

Vi återvänder återigen till tre stycken nyckelpersoner inom kommunen och låter dem berätta hur coronakrisen påverkar deras område. Först ut äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD).

Hur bedömer du läget?

– Vi ser nu att läget stabiliserat sig och inga nya insjuknade finns på våra boenden. Alla kommunens boenden är smittfria utom ett. Både Hagtorp och Kungsgården har hittills helt klarat sig från smitta! Signalerna från hälso- och sjukvården är att läget fortfarande ansträngt och vi måste fortsätta hålla oss till myndigheternas rekommendationer, säger Tina Teljstedt.

Hur mycket värre är det nu än tidigare kriser?

– Det här är ju en större kris än vi någonsin varit med om så egentligen kan vi inte jämföra denna med tidigare kriser.

Vad behövs för att läget ska bli bättre? Vilka behov har ni?

– Det har ju lättat med skyddsutrustningen och tillgången verkar hållbar men vi måste fortsätta att aktivt jobba med att vi har tillräckligt med skyddsutrustning i fortsättningen med.

Hur mår din organisation? På en skala mellan 1 till 10? 1 är normalläge och 10 exceptionellt tufft.

– Naturligtvis är det trötta verksamheter då personalen har jobbat hårt med att upprätthålla en god och säker vård! Bekymret är ju personalens sjukskrivningar och exempelvis på Kungsgården har de så långt det är möjligt försökt klara sig på de personalresurser de har.

ANNONS

– Alla är lite trötta och känner sig slitna, men mår bra! Det finns en stolthet i att de klarat sig så här långt men är självklart fortsatt på tårna och beredda trots att vi ser en stabilitet. Så på en skala kan vi säga att vi idag ligger på mellan 4 – 5, säger Tina Teljstedt.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.