ANNONS

Varg kan ha körts på i Brottby

En varg.
Föraren misstänkte att bilen krockade med en varg
I Brottby körde en bilförare på ett djur som korsade vägen och misstänkte att det påkörda djuret var en varg. Nu ska hår som fastnat på bilen undersökas.
ANNONS

Igår vid 19-tiden körde en bil in i ett djur som korsade gamla Norrtäljevägen utanför Brottby, Vallentuna. Bilföraren misstänkte att det påkörda djuret kunde ha varit en varg.

– Vi skickade dit en patrull med sökhundar men att det var en varg har inte kunnat påvisas, säger Ann Westberg på polisens pressenhet.

Bilföraren som ska ha klarat sig utan några allvarliga personskador hade inte möjligheten att stanna på grund av trafiken. Personen kunde heller inte med all säkerheten bedöma att det var just en varg som bilen träffade.

Sökte av platsen med spårhundar

Trots det sökte polisen och personal från länsstyrelsen ändå av platsen i sällskap av en rovdjurstränad spårhund, som inte hitutade något spår från varg. Därefter fick även hundar specialiserade på att spåra klövvilt, nosa runt kring olycksplatsen.

–  Eftersökshundar gjorde en markering för rådjur men det var åt fel håll från där olyckan inträffade, säger Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen.

Hår fastnade på fronten

Polisen drar slutsatsen i sin händelserapport att det förmodligen inte rörde sig om en påkörning av varg. På bilens front ska det däremot ha fastnat hår som nu ska undersökas närmare, meddelar länsstyrelsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.