Vargen tog Annelies hund

Annelie Palm var ute och rastade sin cockerspaniel när den blev tagen av vargen.
Annelie Palm var ute och rastade sin cockerspaniel när den blev tagen av vargen.
Vargen tog Annelies hund.
Vargen på bilden är inte samma varg som tog Annelies hund.
Annelie Palm var ute och gick med hennes två hundar när en varg plötsligt sprang fram och tog en av hundarna, bara en meter ifrån henne.

Annelie Palm bor i Kårsta och var ute på promenad med sina två hundar på en gångväg ner till Bergsjön.

– Jag brukar gå och rasta mina hundar i skogen vid Bergsjön, nära skolan som ligger där. Vanligtvis brukar vi släppa hundarna så att de får springa ner till Bergsjön. Idag höll de sig ungefär en och en halv meter från mig. De håller sig där jag är, säger Annelie Palm.

Plötsligt hör hon någonting och när hon vänder sig om ser hon vargen komma i hög fart emot henne.

– Den springer jämsides med mig, bara någon meter ifrån. En av mina hundar, en amerikansk cockerspaniel, skällde till. Då springer vargen fram och tar henne i nackskinnet och drar in henne i skogen.

Försökte rädda hundarna

Hennes första reaktion var att koppla hundarna så fort som möjligt, det var först efteråt som hon insåg hur nära vargen hade kommit henne.

– Jag är fyrbarnsmamma och har två hundar, så min första instinkt var att rädda hundarna. I efterhand har jag förstått att vargen var alldeles för nära mig. Hade båda hundarna varit kopplade så hade den säkert kunnat hoppa på mig, säger Annelie Palm, som upplevde vargen som väldigt stor.

– Den var säkert en meter i mankhöjd och skulle tippa att den vägde uppemot 60 kilo.

Länsstyrelsen har hittat hunden och bekräftat att den är död. Detta är den tredje vargattacken på hund under kort tid och nu har länsstyrelsen beslutat om att det blir skyddsjakt på en av vargarna. Det är bekräftat att det är två vargar, en hane och en tik, som rör sig i området och det är ännu oklart vilken av dem som tog Annelies hund.

– Jag vill gärna se vargar på Skansen eller i Kolmårdens djurpark. Inte i ett bostadsområde. Man förväntar sig inte att det ska dyka upp en varg i det här området.