ANNONS

Larmen varierar under en polishelg på Lidingö

Polisen arbete varierar väldigt mycket.
Polisen arbete varierar väldigt mycket.
36 händelserapporter och ännu flera anmälningar, så här ser en genomsnittlig polishelg ut på Lidingö.
ANNONS

Polisen arbete varierar och det kan vara allt från en nykterhetskontroll till att försöka stoppa ett pågående inbrott. Förra helgen fick polisen på Lidingö in 36 händelserapporter och Mitt i fick i veckan ta del av en sammanställning av larmen.

– Vissa ringer ju in och anmäler att deras plånbok har blivit stulen, sådant åker vi inte på men däremot om någon ringer om en misshandel exempelvis. Då åker vi och då blir det en händelserapport, säger Fredrik Wallén, kommunpolis på Lidingö.

Under fredagen fick polisen in ett larm om våld i nära relation, där mannen fördes till polisens arrest och det upprättades en anmälan om grov kvinnofridskränkning.. Ett brott som blir vanligare under semsterperioder och långhelger, enligt polisen.

– Jag har ingen statistik men min erfarenhet säger mig att den här typen av brott går upp under ledighetsperioder. Folk dricker mer och man umgås mer intensivt vilket man inte kanske är van vid och då kan det bli bråk tyvärr, säger Fredrik Wallén.

Misstänkt självmordförsök

Ett annat larm som polisen fick åka var ett misstänkt självmordsförsök. Det var en man som stod uppe på ett tak vid ett flervånningshus. När polisen kom fram till platsen var mannen försvunnen.

– I just det här fallet fanns det ingen på taket när vi kom fram och vad det verkar som var det ett falsklarm. Men vi får påfallande ofta in larm om självmordsförsök på Lidingö, en gång i veckan i snitt och det är förhållandevis mycket med tanke på att det bor drygt 47 000 på ön.

Under måndagen fick polisen in ett samtal om en stor eld som brann på en grillplats. Man åkte dit och släckte elden men ingen greps eller lagfördes för något brott.

– Jag tycker att det har blivit lite mindre larm om bränder de senaste dagarna. Min uppfattning är att folk tar förbudet på allvar och faktiskt påminner och säger till varandra. Det uppmuntrar jag till, man ska säga till om någon grillar och informera det är bara bra, säger Fredrik Wallén.

– Som man ser är det stor variation av typen av larm som vi åker på. Men det här är en ganska typisk Lidingöhelg, berättar kommunpolisen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.