Världens längsta hiphoplåt mot gatuvåldet

Lyssna på oss nu!
Lyssna på oss nu!
Kampanjen "Lyssna på oss nu!" ska samla Sveriges hiphopare till att göra världens längsta lanserade låt mot gatuvåldet.
Det är Pedro Talavera som dragit igång projektet för att stötta organisationen #Fuckvåldet, som startade efter att Robin Sinisalo mördades i Akalla i januari förra året.

”Lyssna på oss nu!” är en nationell kampanj mot gatuvåldet som drar igång på fredag den 17 november. Det är en musikplattform som vill uppmärksamma djupt rotfasta sociala- och integrationsproblem i Sverige.

– Vi vill ge en röst till de drabbade och diskriminerade. Vårt mål är att minska gatuvåldet med hjälp av hiphop, säger initiativtagaren Pedro Talavera.

Han är släkt med familjen Sinisalo i Akalla och kände att han ville göra något för att stötta organisationen #Fuckvåldet, som familjen startade efter att Robin Sinisalo mördades i Akalla i januari förra året. Fuckvåldet är samarbetspartners i musikprojektet.

– När jag såg min kusins familj lida så blödde mina ögon och jag kände att jag ville göra något mot gatuvåldet, säger han.

Lanseras digitalt 17 november

Den 17 november lanseras kampanjen digitalt via Lyssna på oss nu!:s Facebooksida.

– Alla kan joina och ansluta till beaten med en 30 sekunders vers. Att vi valde hiphop beror på att det är stort i förorterna och att genren kan bära ganska hårda lyrics, säger Pedro Talavera.

Världsrekordet i världens längsta lanserade låt ligger på 3 timmar och 1 minut enligt Pedro Talavera och målet är att slå det.

– Nu har vi 2 minuter och 15 sekunder och vi har redan släppt en teaser på vår FB-sida, säger Pedro Talavera, som jobbar i musikbranschen och är vd på Happening Spiral som ligger bakom projektet.

Hoppas på stor bredd bland artisterna

Han hoppas att både redan kända artister och unga talanger ska bidra till låten.

– Vi vill gärna lyfta fram nya förmågor och hoppas på att många vill vara med.

På #Fuckvåldets Facebooksida uppmanar nu Robins mamma Carolina Sinisalo de unga att berätta sina historier och tala om vad de tycker om gatuvåldet genom musiken:

– Vi hoppas att det här ska få stor spridning. Vår vision är att få stopp på våldet och att slå världsrekordet i längsta lanserade låt, säger Carolina Sinisalo.