ANNONS

Världsboksdagen firas på bibliotek

På torsdag firas Världsboksdagen världen över. Västerort är inget undantag. I år har biblioteken i området arbetat fram ett gemensamt program som en hyllning till litteraturen.
ANNONS

För första gången har biblioteken i Västerort valt att gå ihop och göra ett gemensamt program för att fira boken och yttrandefriheten.

– Vi har valt att gå ihop och satsa på mer aktiviteter för att sprida glädje kring litteraturen, säger Eva Öberg, bibliotekarie på Blackebergs bibliotek.

Förhoppningen med programmet är att locka fler besökare till biblioteken. Bland aktiviteterna som erbjuds finns bland annat högläsning för barn på flera olika språk och tillverkning av pappersrosor och bokmärken. Sedan delas också utgallrade böcker ut på Vällingby bibliotek.

– Vi hoppas att besökarna kan ta chansen att upptäcka något nytt. Det är också roligt att kunna vara med och fira något som uppmärksammas världen över, säger Rose-Marie Nilsson, bibliotekarie på Vällingby bibliotek.

Barnen var i fokus när planeringen av programmet började ta form.

– Det har varit mycket rapporter som pekar på att läsningen bland barn minskar, därför är det angeläget att vi har aktiviteter som tilltalar den målgruppen, säger Eva Öberg.

Som ett sätt att locka den yngre publiken till Blackebergs bibliotek arbetar man mycket med sociala medier.

– Sociala medier är kul på det sättet att det blir så transparent, det är också ett bra sätt att visa de som inte besöker biblioteket så ofta vad vi gör här, säger Eva Öberg.

Fullständigt program finns på bibliotekens hemsida.

ANNONS
Fakta

Lena Andersson populärast

De här böckerna är mest efterfrågade på biblioteken just nu:

För vuxna:

”Utan personligt ansvar” – Lena Andersson

”All inclusive” – Hans Gunnarsson

För barn:

”Demoner i stadshuset” av Martin Olczak

”Det långa loppet – dagbok för alla mina fans” av Jeff Kinney

Källa: Stockholms

stadsbibliotek