Världsmästaren besökte Järva – visade sitt stöd för hotade parken

Gregg Barnsby på Järvadiscgolfpark.
Gregg Barsby, världsmästare i discgolf, imponerade i Järva.
Världsmästaren i Discgolf, Gregg Barsby, besökte under måndagen Järvadiscgolfpark.
Han var är för att visa sitt stöd för den hotade parken. En tävling där amatörer gavs chansen att möta honom arrangerades också.

En morgon väcktes Simon Lindgren av att hans telefon ringde. Det var amerikanen till lika världsmästaren i discgolf som ringde och sa att han ville komma till Järva för att spela discgolf, eller frisbeegolf som det också kallas.

– När ”the champ” ringer och ber en göra något, då gör man det, säger Simon Lindgren.

Simon är butiksansvarig på Järvadiscgolfpark och tog själv på sig att arrangera det här evenemanget. Tävlingen som han arrangerade var en så kallad Showcase-tävling. Amatörer bjöds in för att tävla parvis mot världsmästaren.

– I paren kastade båda personerna en varsin disc och de fick sedan välja den bästa utav dem. Gregg Barsby tävlade själv. På 27 hål lyckades han vinna 23, det var väldigt imponerande att se, säger Simon Lindgren.

Man förstod varför Gregg är världmästare, enligt Simon Lindgren.

– Varje linje han valde var helt rätt. Han kastade helt rätt gång, på gång, på gång. Det handlar inte om dagsform för en sån som Gregg utan han har de här perfekta kasten i sig, säger han.

Favoritpark bland eliten

Järvadiscgolfpark som var platsen för tävlingen är hotad. Stockholms stad har planerat att bygga en kyrkogård i parken, som har kommit att bli en väldigt uppskattad discgolfbana.

– Gregg kom hit på grund av att vår park är så bra. Han och flera andra inom världseliten håller den här parken som topp tre i världen. Det är väldigt tråkigt att Stockholm stad vill stänga parken, säger Simon Lindgren.

Han säger att det betyder mycket att ett så sort namn kommer till parken för att tävla.

– Jag är 33 år gammal och tyckte att det var väldigt coolt att se honom kasta. Men för de unga spelarna som var där, till exempel Elias Gripler, som kommer vara elitspelare inom några år betyder det nog väldigt mycket att få möta en så bra spelare, säger han.