Värmdö Bostäder säljs till Rikshem

Värmdö kommun säljer 49 procent av Värmdö Bostäder och delar av det kommunala fastighetsbeståndet till Rikshem för cirka 1,4 miljarder kronor.

Allians för Värmdö och Socialdemokraterna kom tidigare i år överens om att sälja 49 procent av aktierna i Värmdö Bostäder AB till en utomstående delägare.

Det kommunala bostadsbolaget äger och förvaltar cirka 2 000 lägenheter i Gustavsberg, Hemmesta, Stavsnäs, Djurö och Ingarö.

Tanken med försäljningen var att få in kapital till att rusta upp de befintliga hyresbostäderna men också att öka antalet bostäder. I affären ingår att Rikshem ska bygga 500 hyresrätter inom Värmdö Bostäder, men också själva ha företrädesrätt på att bygga ytterligare 500 hyresrätter.

– Äntligen får vi till en storsatsning på byggande av hyresrätter i Värmdö. De bortåt 1 000 lägenheter som kan bli ett resultat av denna överenskommelse kommer tillsammans med satsningarna i centrala Gustavsberg på över 2 000 nya bostäder att förbättra vårt bostadsutbud, säger Annika Andersson Ribbing (S) kommunalråd.