ANNONS

Värmdö fortsatt långt nere på skräplistan

Värmdö hamnar efter i nedskräpningsligan jämfört med både Stockholm, Nacka och Tyresö när Håll Sverige Rent rankar landets renaste kommun.
ANNONS

Varje år utser Stiftelsen Håll Sverige Rent den kommun som är bäst på att jobba mot nedskräpning. Rankningen baseras bland annat på antalet skräpplockare och enkätfrågor som ”Har din kommun mål och åtgärder för att minska nedskräpningen?” och ”Finns det en aktuell beräkning av kostnaden för nedskräpningen i kommunen?”

Värmdö hamnar i år på plats 109 på listan. I toppen hamnar Borås stad. I Stockholms län ligger både Stockholm, Nacka och Tyresö före Värmdö, på plats 13 respektive 26 och 103.

– De kommuner som toppar Håll Sverige Rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen och hur stora mängder skräp som hamnar utanför papperskorgen, säger Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen.

I Värmdö har 18 förskolor och skolor Håll Sverige Rents certifiering grön flagg, vilket betyder att de jobbar aktivt med hållbar utveckling.

Priset delades i år ut för sjätte året. Tidigare har utmärkelsen gått till Helsingborgs stad (2015). Göteborgs stad toppar då de vunnit både 2011, 2012, 2013 och 2014.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.