Värmdö Hockey vann derbyt mot Nacka

Värmdös målvakt Rasmus Eklöf släppte bara in ett mål och motade 23 skott mot Nacka.
Värmdös målvakt Rasmus Eklöf släppte bara in ett mål och motade 23 skott mot Nacka.
Inför drygt 600 åskådare i söndags i Nacka ishall blev det Värmdö HC som drog det längsta strået i derbyt mot Nacka. Gästerna vann med 2–1 och fick därmed en smakstart i kvalserien till hockeyettan.

Värmdö Hockeys tränare Johan Sörman sa följande till Lokaltidningen Mitt i inför söndagens derby mot Nacka som också var premiäromgång i kvalserien till hockeyettan:

– Jag tror det blir en otroligt jämn kvalserie. Det är viktigt att få en bra start.

Sörman var en nöjd man efter slutsignalen i Nacka ishall. Värmdö vann med 2–1 (0–0, 2–0, 0–1). Wiliiam Gustafsson och Liam Hultgren nätade för Värmdö, och Tim Ljungqvist satte Nackas tröstmål i början av slutperioden. Att derbyt var jämnt visar både slutresultatet och skottstatistiken 24–24.

Tappade efter skada

– Visst var det tajt, säger Johan Sörman. Nacka gick ut hårt och hade taktpinnen, men vi växte in i matchen mer och mer.

Nackas tränare Magnus ”Mankan” Jansson håller med Sörman om matchbilden.

– Tyvärr var vi lite ineffektiva. Vi kom av oss efter Philip Nilsson-Fornes skada (befarad fotfraktur) och jag fick kasta om lite i laget. Då tappade vi tryck och tempo.

”Vi kan fylla ladan”

Nästa omgång i kvalserien spelas på onsdag. Nacka spelar på bortais mot Trångsund. Värmdö emot Eskilstuna Linden i Ekhallen.

– Jag tror vi kan fylla ladan på onsdag, säger Johan Sörman. Det är drag kring hockeyn på Värmdö.