Värmdö kommun ”Ingen har blivit sjuk av dricksvattnet”

26 augusti kom larmet om att dricksvattnet i Värmdö kunde vara farligt. Prover visade senare att det innehöll koliforma bakterier.
26 augusti kom larmet om att dricksvattnet i Värmdö kunde vara farligt. Prover visade senare att det innehöll koliforma bakterier.
Flera Värmdöbor berättar i sociala medier hur de blivit sjuka efter att ha råkat dricka det förorenade dricksvattnet i Värmdö.

Men Värmdö kommun menar att inget samband finns mellan vattnet och mångas diarréer och kräkningar.

”Jag vaknade helt plötsligt mitt i natten och satte mig upp och kaskadkräktes bara så där en 2-3 dar innan varningen kom ut”. Så skriver Karin efter att Mitt i gått ut på Facebook och frågat om någon blivit sjuk av att dricka vattnet i Värmdö, som för några veckor sedan visade sig innehålla koliforma bakterier.

Hon är en av flera som uppgett att de drabbats av både kräkningar och diarréer före och efter uppmaningen att alla Värmdöbor med kommunalt vatten skulle koka sitt vatten.

Hos Värmdö kommun har man fått in flera klagomål och anmälningar om sjukdom efter vattenvarningen, men inga har kopplingar till det förorenade dricksvattnet. Det säger Erik Moelv, enhetschef på bygg- och miljöavdelningen.

– Informationen om dricksvattnet kan säkert ha bidragit till en ökad oro och vi fick in flera anmälningar om människor som blivit sjuka, men vi har kollat upp med våra livsmedelsinspektörer och enligt dem har sjukdomarna ingen som helst koppling till vattnet, säger han.

Läs mer:

Boende uppmanades koka vattnet

Grönt ljus för dricksvattnet

Efter vattenlarmet: Värmdö kommun vill skicka nöd-sms