ANNONS

Värmdö kommun stäms på 134 850 kronor

VATI_Djurö3916SK
Djurö skola är den största av Värmdös skärgårdsskolor.
Företaget Audicompendax stämmer Värmdö kommun för att kommunen inte har betalt fakturor motsvarande 134 850 kronor.
ANNONS

Efter en upphandling förra året blev det klart att företaget Audicompendax skulle leverera material till Värmdös skärgårdsskolor, bland annat interaktiva skrivtavlor. Men nu stämmer företaget kommunen för att inte ha betalt fakturor motsvarande 134 850 kronor och hävt avtalet utan laglig grund. Kommunen anser att det har funnits brister i produkterna och att företaget inte har fullföljt sin del av avtalet och därmed hävde man det. med företaget. Kommunen har i sin tur begärt skadestånd från företaget

– Det har brustit på en rad punkter från företaget. Allt från funktionen på skrivtavlorna till strul med leveranser och en hel del annat. Det är därför som vi har hävt avtalet med företaget. Vi är inte överens med Audicompendax helt enkelt, säger Lena Möllersten, rektor på Värmdös skärgårdsskolor.

Erik Frisell, vd på Audiocompendax säger till Mitt i att det inte har varit några problem med företagets produkter och att skrivtavlorna har fungerat.

– Det stämmer inte att det har varit brister i utrustningen. Men jag har överlåtit ärendet till våra jurister och så får domstolen avgöra vem som har rätt eller fel, säger Erik Frisell, vd Audicompendax.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.