ANNONS

Värmdö kommun går plus

Värmdö kommun går med plus.
Värmdö kommun går med plus.
Värmdö kommuns redovisar ett positivt resultat på 157 miljoner kronor för 2016. Men oppositionen berömmer inte.
– I dagens Värmdö tvingas äldre bo i containerliknande baracker, barn med särskilda behov i skolan och funktionsnedsatta får inte det stöd de behöver, säger Mikael Lindström (S).
ANNONS

Förra året investerade Värmdö kommun 380 miljoner kronor, en stor del omfattade utbyggnaden av vatten och avlopp. Men trots de höga summorna har soliditeten, det finansiella nyckeltal som anger hur stor andel av tillgångarna som är finansierade med eget kapital, ökat.

Ger beredskap för oförutsedda händelser

För 2016 redovisas ett positivt resultat på 157 miljoner kronor, något som framgår av ett pressmeddelande från kommunen.
– Jag känner en stor ödmjukhet inför det ekonomiska läge vi haft i flera år, då vi också kunnat återinvestera i kommunens utveckling. Vi har också kunnat säkerställa att vi har bra beredskap för oförutsedda händelser och utmaningar, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsen ordförande.

”Äldre tvingas bo i baracker”

Oppositionen tycker dock inte att det är läge för Alliansen att vara stolt över resultatet.
– I dagens Värmdö tvingas äldre bo i containerliknande baracker, barn med särskilda behov i skolan och funktionsnedsatta får inte det stöd de behöver. Att då klappa sig för bröstet att kommunen går med ett stort överskott skickar en väldigt konstig signal, säger oppositionsrådet Mikael Lindström (S).

”Sänkta skatter tar pengar från skola och omsorg”

Mikael Lindström menar att den styrande alliansen under en längre tid medvetet har gjort besparingar på socialtjänst, handikappomsorg, äldreomsorg och skola för att ha råd med stora skattesänkningar.
– 
Barn med särskilda behov, äldre och Värmdöbor med funktionsnedsättning har fått betala ett högt pris för att kommunens överskott gått till skattesänkningar istället för pengarna har gått till skolan och omsorgen, säger Mikael Lindström.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER: 

Här parkerar månen på Runda huset

”Upp till bevis för nya LSS-regler”

Skolcampus ska locka lärare till kommunen

ANNONS