2018 – året då Värmdö satsar på kultur

Ungdomsfestivalen i Grisslinge är en av nästa års kultursatsningar.
Ungdomsfestivalen i Grisslinge är en av nästa års kultursatsningar. Foto: Genrebild.
Mer pengar till kulturskolan, konstgräs och ungdomsfestivalen "Livet är en Festival". Det är några av Värmdö kommuns satsningar på kulturen nästa år.

Den roterande ungdomsfestivalen ”Livet är en festival”, har Värmdö kommun som värd 2018. Den hålls på Grisslinge havsbad 1-2 juni och beräknas kosta 455 000 kronor.

Ersättningen till Värmdö kulturskola höjs med två procent. Det hoppas skapa bättre möjligheter att erbjuda kurser för barn och unga.

Nytt är också att Värmdös bibliotek får wifi för besökare.

Fredrik Sneibjerg (L).

Fredrik Sneibjerg (L).

– Den prioriterade satsningen på konstgräs, kulturskolan och fortsatt utveckling av digitala tjänster på biblioteket är några av de saker som vi vill göra för att göra något redan bra ännu bättre, säger Fredrik Sneibjerg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen tar över idrottsanläggningar

Totalt investeras tio miljoner kronor till nytt konstgräs på Värmdövallen och Ingarö IP när kultur- och fritidsnämnden redogör för sina budgetsatsningar för 2018.

Samtidigt tar kommunen över driften av merparten av idrottsanläggningarna i kommunen.

– Den driftsamverkan vi haft med föreningarna har fungerat bra, men vi ser fördelar med en samlad organisation som långsiktigt kan utveckla kvaliteten, säkra underhållet och förbättra servicen för alla som använder anläggningarna, säger Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef, Värmdö kommun.