ANNONS

Även Värmdö välkomnar tunnelutredning

Majoriteten har sagt nej till Östlig förbindelse men Trafikverket fortsätter utreda
Majoriteten har sagt nej till Östlig förbindelse men Trafikverket fortsätter utreda
Värmdös kommunalråd Deshira Flankör (M), sällar sig till dem som välkomnar Trafikverkets fortsatta utredning av Östlig förbindelse.
– Det här är bara ett tecken på att Trafikverket förstår det som regeringen inte förstår.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har under veckan skrivit om att Trafikverket fortsätter att utreda vägtunneln Östlig förbindelse mellan Nacka och Stockholm. Detta trots att politiska majoriteten i Stockholm stad och att regeringen inte anslagit pengar till tunnelprojektet.

Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau (M), har liksom Moderaterna i landstinget, som sitter med i majoritetsstyret i landstinget, välkomnat Trafikverkets utredning medan Miljöpartiet i både landstinget och Stockholm stad ifrågasätter utredningen och anser att Trafikverket ska lägga ned tunnelprojektet.

Deshira Flankör (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, Deshira Flankör (M), säger nu i ett uttalande att hon anser att det är bra att Trafikverket fortsätter utredningen:

– Det här är ett tecken på att Trafikverket förstår det som regeringen inte förstår. En Östlig förbindelse är nödvändigt för en fungerande region och har stöd av en majoritet av befolkningen. Nacka och Värmdö har påpekat detta flera gånger och det är bra att Trafikverket lyssnar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.