ANNONS

Värmdöbad i coronatider: ”Mormor du får inte ligga så nära”

Emma Fornander, 47, Jonah Lederman, 35 och Stina Fornander, 15 och dvärgpudeln Ellie har hittat en egen klippa vid Södersveds badplats på Ingarö.
Emma Fornander, 47, Jonah Lederman, 35 och Stina Fornander, 15, och hunden Ellie har tagit en egen klippa en bit från Södersveds badplats.
Alla vill bada i hettan – men det går ändå att hålla avstånd på Värmdös stränder, tycker flera badgäster Mitt i pratar med.
– Skönt! Man vill ha space, säger Jonah Lederman.
ANNONS

Det är 30 grader i skuggan och hundratals människor söker svalka på Södersved badplats.

En pappa och sex barn svingar klubbor på minigolfbanan, ett äldre par med keps löser korsord och en mamma skriker till sina döttrar så att rösten spricker:

– Vill ni ha glass?!?

”Man vill ha lite space”

Mellan vissa solstolar och badhanddukar är det bara någon meter, men de flesta badgäster har en och en halv, två eller till och med tre meter till nästa.

Dvärgpudeln Ellie söker skugga under benen på Emma Fornander, 47, Jonah Lederman, 35 och Stina Fornander, 15. Hundar får inte följa med till stranden så de har parkerat sina solstolar på en egen klippa intill. De byts om att vara hundvakter och badar i skift.

 Emma Fornander, 47, Jonah Lederman, 35 och Stina Fornander, 15 och dvärgpudeln Ellie har hittat en egen klippa vid Södersveds badplats på Ingarö.

Avståndet till övriga badgäster blev lite längre än de tänkt sig eftersom hundar inte få bada på stranden. Foto: Johan Kristensen

– Skönt! Man vill ha space, säger Jonah Lederman.

De vill inte packa sig som sillar bland andra badgäster i coronatider.

ANNONS

– Det skulle jag absolut inte göra. Men det känns som att många struntar i det, säger Emma Fornander.

”Håller avstånd och visar respekt”

Richard Ahlström, 35, Isabell Gradin, 31, och dottern Embla, 6 månader, har plaskat klart och är på väg till bilen på den fullplackade grusparkeringen.

– Det var inte så trångt. Det går att sitta i fred, säger Richard Ahlström.

Richard Ahlström, 35, Isabell Gradin, 31, och dottern Embla, 6 månader har badat på Södersveds badplats på Ingarö, Värmdö.

Richard Ahlström, 35, och Isabell Gradin, 31, har badat med dottern Embla, 6 månader på Södersveds badplats. De tycker att de flesta respekterar varandra och håller avstånd. Foto: Johan Kristensen

– Det känns som att de flesta tänker på att hålla avstånd och visar respekt, säger Isabell Gradin.

– Ett barn sa: ”mormor och du får inte ligga så nära”, så det känns som att de flesta tänker till, säger Richard Ahlström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.