ANNONS

Värmdöbo dömd för grymt rånförsök

Här, på en gångväg i Hässelby, hittades mannen blodig.
Här, på en gångväg i Hässelby, hittades mannen blodig.
Först slog Värmdöbon sin bekant med en gångstav, sedan tittade han på medan en annan kompis knivhögg mannen.

Efter det stal de mannens bankomatkort och försökte stjäla hans pengar.

Nu döms Värmdöbon för rånförsöket.
ANNONS

Händelsen utspelade sig en februarikväll i Hässelby där Värmdöbon, som är i 40-årsåldern, drack alkohol tillsammans med två bekanta.

Efter stängning gick de tre männen hem till Hässelbybon. Där uppstod bråk varpå Värmdöbon och Hässelbybon vände sig emot den tredje mannen och försökte tvinga honom att uppge sin bankomatkod.

Det hela slutade med att Värmdöbon började slå på mannen med en gångstav. Sedan tog Hässelbybon över och knivhögg mannen medan han låg försvarslös. Mannen hittades senare av en förbipasserande liggandes på rygg längs en gångväg och kunde föras till sjukhus med allvarliga skador.

Efter dådet försökte Värmdöbon ta ut pengar från mannens konto vid en bankomat.

– Det här är ett av de råaste våldsbrotten jag har varit med och utrett, sa Patrik Zanders vid polisen efter händelsen i vintras.

De båda männen dömdes i juni till fängelse för försök till rån (Hässelbybon även för mordförsök) men nekade till brott och överklagade. Nu har hovrätten dock fastslagit tingsrättens dom och menar att både brottsrubriceringarna och straffet ska bestå, då de båda männens handlingar varit både uppsåtliga och livsfarliga.