ANNONS

Värmdöbo hyllas för kloka tankar om ledarskap

Louise Högren, 25 år, är jätteglad.
Louise Högren, 25 år, är jätteglad.
Strax före påsk fick Louise Högren från Ingarö och uppsatskompisen Vera Stenborg det glädjande beskedet:
Visions ledarskapsstipendium på 20 000 kronor.
ANNONS

Våren 2017 skrev Louise Högren och Vera Stenborg, studenter vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande vid Linköpings universitet, sin kandidatuppsats om inkluderande ledarskap: ”Man brukar säga att det sitter i väggarna men det gör det ju inte, det sitter i människorna.”

Hur känns det att få Visions ledarskapsstipendium?

– Det var jätteroligt. Inkluderande ledarskap ligger i tiden och många vill jobba med det, men det är en utmaning för ofta avsätter inte organisationerna tid och resurser för det. Och alla måste arbeta med det; ledning, chefer, medarbetare. Det är inte ett ensamarbete.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Jag ska åka på utlandstermin i Toronto i höst och plugga it, och då tänkte jag göra någon rolig resa. Vera ska åka till Sydkorea.

Vad gör du nu?

– Nu har vi påbörjat vår master. 

Hur kommer du använda detta i framtiden?

ANNONS

– Jag hoppas att både HR och it ska se ut som en bra kombination. Jag vill gärna jobba åt digitala HR-hållet.

 

Fakta

Motiveringen

Visions motiveringen:

Ett inkluderande arbetsklimat där det är tydligt att allas kompetenser bidrar till utveckling är viktigt både för den enskilde och för organisationen. Ett av huvudresultaten i uppsatsen är att alla på arbetsplatsen måste hjälpas åt för att förverkliga detta. Cheferna och deras ledarskap spelar en nyckelroll men att skapa en inkluderande kultur på arbetsplatser är ett arbete som kräver allas delaktighet. Genom att problematisera vad en inkluderande organisationskultur innebär för cheferna i studien bidrar författarna med detaljrika och värdefulla beskrivningar av hur utmaningarna kan se ut för chefer.

Här är uppsatsen:

http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?dswid=-5514&pid=diva2%3A1144807&c=1&searchType=SIMPLE&language=sv&query=högren&af=%5B%5D&aq=%5B%5B%5D%5D&aq2=%5B%5B%5D%5D&aqe=%5B%5D&noOfRows=50&sortOrder=author_sort_asc&sortOrder2=title_sort_asc&onlyFullText=false&sf=all

Källa: Vision
ANNONS