ANNONS

Värmdöbo döms för knivmord på exflickvän

Mannen dömdes till fängelse för mord på sin före detta flickvän men överklagade då han inte mindes att han knivhuggit henne. Nu har hovrätten sagt sitt.
ANNONS

Mannen, en Värmdöbo i 50-årsåldern, hade flera vänner över i sitt hem en kväll i höstas. En av dem var hans före detta flickvän, också hon boende i Värmdö.

Öppnade dörren – täckt i blod

Tillsammans pratade de och drack alkohol, men allteftersom kvällen gick skruvades samtalstonen upp. Till slut bråkade Värmdöbon och hans före detta flickvän kraftigt. De övriga vännerna lämnade då hemmet men kom tillbaka en stund senare. Då öppnade Värmdöbon dörren – helt täckt i blod.

Inne på golvet i mannens hem låg kvinnan, hans före detta flickvän, livlös.
Hon avled senare av sina skador, som orsakats av flertalet knivhugg mot halsen.

Mindes inte knivhuggen

Värmdöbon hämtades snabbt av polis, som hittade en kniv i mannens byxor. I förhör berättade han att han inte mindes att han dödat kvinnan och att det måste ha funnits en annan gärningsman i hemmet.

Mannen dömdes i mars till mord vid Nacka tingsrätt, men överklagade.

Åklagaren menade dock att det var bortom allt rimligt tvivel att Värmdöbon var skyldig till brottet och att han dessutom haft uppsåt att döda kvinnan. Han yrkade därför på fängelsestraff för mord, en brottsbedömning som även tingsrätten delade.

Men Värmdöbon ville bli frikänd från mord och överklagade domen. Nu, i mitten av juni, har hovrättens dom kommit, som innebär att han får stanna bakom lås och bom.

ANNONS

Hovrätten delar tingsrättens bedömning

Enligt hovrätten står det klart att Värmdöbon varit ”väl medveten om sitt handlande och att hans upprepade och allvarliga knivvåld mot kvinnans hals inte kunnat leda till någon annan slutsats än att hans avsikt varit att döda henne”.

Straffet för mordet på kvinnan är satt till 15 års fängelse.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.