ANNONS

Värmdöbo misshandlade fru i flera år – döms

Nacka tingsrätt.
Nacka tingsrätt anser att mannens handlingar varit synnerligen hänsynslösa.
Sparkar, slag och brustna revben. Under flera års tid misshandlade mannen kvinnan som han var gift med. Nu döms han till fängelse för grov kvinnofridskränkning.
ANNONS

Paret levde ihop på Värmdö i nära tio år och är i övre 40-årsåldern. Relationen ska ha börjat bra men ganska snabbt visade mannen mörka sidor. Kvinnan har i samtal med polis berättat att han ofta blev svartsjuk och kollade hennes mobil.

Misshandeln och kränkningarna pågick i flera år och har bestått av knytnävsslag, sparkar och knuffar så hårda att kvinnan brutit flera revben. Mannen har vid flera tillfällen även tagit strypgrepp på kvinnan, bitit henne och klämt hennes arm så att den brutits.

Kvinnan har flera gånger tvingats söka vård på vårdcentraler i Värmdö.

Slog medan barnen såg på

Vid flera tillfällen fanns parets gemensamma småbarn i hemmet när misshandeln och kränkningarna skedde.

Mannen döms även för att ha misshandlat barnen genom att ta grepp runt deras hals, slå dem och kasta föremål mot dem. Han erkänner dåden men nekar till att ha velat skada barnen.

Tingsrätten: ”Hänsynslöst beteende”

Mannen nekar även till att ha skadat kvinnan med uppsåt och säger att han endast agerat reflexmässigt när han slagit och knuffat henne.

Nacka tingsrätt bedömer mannens handlingar som synnerligen hänsynslösa och dömer honom till fängelse i ett år och sex månader för grov kvinnofridskränkning, misshandel och ofredande. Han ska även betala skadestånd till kvinnan och sina barn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.