ANNONS

Värmdöbon Peter Lundblad död

Peter Lundblad blev 65 år gammal.
Peter Lundblad blev 65 år gammal.
Sångaren Peter Lundblad är död efter en tids sjukdom. Han är kanske mest ihågkommen som upphovsmannen till låten "Ta mig till havet".

– Det är så otroligt sorgligt, säger vännen Björn Skifs till Expressen.
ANNONS

För bara några veckor sedan stod artisten Björn Skifs och Hemmestabon Peter Lundblad på scen tillsammans.

– Han var full av energi och gjorde ett fantastiskt jobb. Det var härliga kvällar. Då kunde man inte tro att det skulle vända och gå så illa igen, säger Björn till Expressen.

Peter Lundblad har varit sjuk till och från i flera år, något som påverkat hans jobb som artist. I juli tvingades han ställa in sitt framträdande på en konsert i Västervik. Innan kvällen skrev han om sitt beslut att ställa in så här:

”Ikväll skulle jag ha stått på scenen i Västervik. Träffat den underbara publiken som med sin unika sammansättning av fantastiska människor alltid blir det bästa auditorium man kan uppträda för. Jag skulle träffa kollegor och crewet backstage. Skratta och höra dåliga historier. Kanske dra någon själv också.

……men framför allt. Jag skulle ha stått på scenen och sjungit, spelat och levererat mina sånger. Hört andra människor sjunga med.

Vi skulle nog ha dragit nån låt tillsammans också, min kompis Tennander och jag. Det var tänkt så. Nu blev det något helt annat. Min kropp var väldigt tydlig, när den berättade för mig att jag inte skulle åka någonstans. Läkare fyllde i och höll med. Inte mycket att göra. Jag fick boka av nästan allting i sommar, till förmån för hälsan. Dock, jag är på väg upp och tillbaka! Men det tar tid, och då ska det få göra det. Vi ses en annan gång istället! Ha en fin sommar!”

Peter Lundblad blev 65 år gammal.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.