Värmdöbor bäst i landet på nyföretagande

Allt fler startar eget i Värmdö. Nu ligger kommunen på topp 10-listan i hela landet när det gäller nyföretagande.

– Jag är inte förvånad, säger Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Värmdö kommun ligger på en sjätteplats på Nyföretagarbarometerns tio-i-topp-lista för 2015. Förra året låg kommunen på 13:e plats.

Nyföretagarbarometern tas fram av NyföretagarCentrum och Bolagsverket. Mätningen visar på antalet nyregistrerade företag per 1000 invånare, där Värmdö har ett index på 9,2 företag.

– Vilka goda nyheter! Jag är trots allt inte förvånad, vi arbetar kontinuerligt för att förbättra företagsklimatet, både för nya och befintliga företagare. Vi mäter också regelbundet företagarnas uppfattning om kommunen och de insatser som görs, och försöker ständigt utveckla möjligheten för Värmdös företag att påverka och förbättra, säger Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stockholm ligger i topp på årets lista, tätt följt av Åre och Danderyd. Övriga Stockholmskommuner som tagit plats på topp-tio är Solna, Täby, Lidingö och Vaxholm.

I Värmdö kommun finns idag drygt 4000 registrerade företag. De vanligaste branscherna är bygg, handel, privata tjänster samt turism- och besöksnäringen.

Läs mer:

Anna blev Årets egenföretagare